top of page
TOP

Spesialprosjekt

Å være ledende på offgrid strømforsyning i Norge innebærer at vi får endel spesielle prosjekter som er litt utenom det "vanlige". Det er ekstra interessant å løse utfordringer på nye områder, i samarbeide med dyktige fagfolk fra andre bransjer. Her kan du få et lite innblikk i noen av disse prosjektene:

Kunde:

Applikasjon:

Ytelse:

Møller-gruppen

El-sykkel-lading

Elsykler
LADESTASJONER FOR EL-SYKLER

Møller-gruppen i samarbeide med Oslo Kommune satte i 2017 ut flere ladestasjoner for el-sykler, mobiltelefoner og 230V-uttak, i Frognerparken, på Aker Brygge og ved Oslo S. Alle stasjonene er helt offgrid, og all energien kommer fra solceller. Gjennom hele sommeren kunne innbyggere og turister leie el-sykler med strøm som garantert var 100% fornybar. På bildet ser vi Oslo's ordfører på en av el-syklene i Frognerparken.

Av ulike grunner kom prosjektet til oss veldig sent, og det var kort tid igjen til deadline. Power Controls mobiliserte både ansatte, ledelse og innleie av samarbeidspartnere, som jobbet sent og tidlig, hverdager og helger, for å få alt klart til åpningsdagen.

Det var tildels komplisert logistikk som skulle organiseres, for å få jobbet med store kjøretøy og kraner/lifter midt i Oslo sentrum.

Solide solcelle-strukturer fra K2 Systems ble skrudd sammen på stedet, og løftet med kran opp på de flotte soltrærne som ble bygget av Timber AS.

Inni de runde sitteplassene nederst på trærne, ble det plassert tunge ballast-plater i stål, samt batterier og elektronikk.

Det var en litt spesiell "atmosfære" for oss å jobbe i stekende sol midt i trafikkerte  Oslo sentrum, vi som er vant til å stå alene i høyfjellet og rydde snø for å komme til anlegget.

Her ser vi montering av et soltre midt på torget ved Aker Brygge, mens nysgjerrige turister slukker tørsten med iskalde halvlitere like ved.

Her ser vi montering av to soltrær ved Oslo S.

På grunn av store dimensjoner og sterkt tidspress, måtte veldig mye sammenmontering skje på stedet. Det betyr mange folk, mye tungt utstyr og svært lange dager, i en intens prosjektperiode på et par uker.

I tillegg til soltrær, ble det installert solkuber. Disse kubene hadde også komplett offgrid solcelle-anlegg, samt 230V-uttak for lading av el-sykler og mobiltelefoner for publikum.

Kubene fungerte som kundemottak for utleie av el-sykler, og var bemannet med folk som organiserte utleie og svarte på spørsmål rundt prosjektet.

På åpningsdagen kom bl.a. Oslo's ordfører, representanter fra Møller-gruppen og en rekke journalister, for å se og få demonstrert lading av el-sykler, lading av mobiler, samt 230V-uttak for elektrisk grill. Alt med 100% fornybar solenergi.

Klikk på bildene for å se større versjon.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

LINKSTASJON PÅ SVALBARD
Svalbard_link

Forskning.no sendte live streaming video på internett fra fiskeøgle-utgravningene til Historisk Musem (UiO) på Svalbard. For å få bredbånd fram til utgravningsstedet, måtte de skyte en radiolink over Janusfjellet og til Longyearbyen.

 

Prosjektet varte i 2 uker, og en brenselcelle fra Power Controls forsynte alene linkstasjonen med strøm, døgnet rundt, i denne perioden.

Se professor Jørn Hurum's foredrag om øgleutgravningene, som er verdensberømte, nedenfor.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

MOBIL KAMERASTASJON FOR SECURITAS
Securitas

For midlertidig områdesikring på avsidesliggende steder, benytter nå Securitas tilhengere med kamerasystem, bredbånd internett og strøm ombord.

 

Systemet settes i drift raskt, og er svært fleksibelt (helt uavhengig av nettstrøm). En teleskopmast heves pneumatisk, der det står lyskastere og kamera. På hengeren står antenner for kamera og overvåkning av strømforsyningssystemet.

Power Controls konstruerte og installerte nøkkelferdig system, for lang autonomitet.

Det som befinner seg inni hengeren, er konfidensiell informasjon.

Prosjektet viser hvor allsidige våre strømforsyningsanlegg er.
 

Power Controls har også levert mobile energisystemer til PST, men vi kan naturlig nok ikke publisere informasjon om disse.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

Oern
VIDEOSTREAMING AV ØRN

Startsiden.no driver bl.a. nettstedet www.zooom.no som streamer live video fra norsk fauna. Ett av de mer spektakulære prosjektene var å filme hekkende ørn, i samarbeide med Norsk Ornitologisk Forening (NOF).

Det sier seg selv, at strøm finnes sjeldent i nærheten av ørnereir. I tillegg til å levere og installere strømforsyning, installerte vi spesielle bredbånds-routere og høyoppløselige PTZ-kamera. Kameraene måtte høyt til værs, faktisk opp til >15m over bakken. Klatringen ble utført av Høyden AS. Transport til stedet ble ordnet av lokal snøscooter, samt Helitrans AS.

Power Controls leverer komplette kamerasystemer med integrert strømforsyningsanlegg, med bredbånd internett fra Telenor, Telia, ICE eller satelitt, som kan plasseres så og si overalt i hele Norge og Svalbard, og streame HD-video 24/7 uten ettersyn i flere måneder.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

NOFO
RADAROVERVÅKNING AV OLJEUTSLIPP

Norsk Oljevernforening (NOFO) og oljeselskapet ENI har utviklet et beredskapssystem for overvåkning av oljesøl til havs. Avanserte radarsystemer som krysspeiler oljeflak langt til havs, bidrar til å kunne forutsi hvor oljeflaket eventuelt treffer land.

Tre radarstasjoner ble satt ut, for å teste systemet langs kysten av Finnmark. Systemet er mobilt og kan raskt flyttes dit hvor det trengs, i tilfelle en ulykke.

Radarutstyret ble plassert inn i komplette kabiner levert av Power Controls, med strømanlegg ombord.

Drift av kabinene gjøres gjerne i noen uker av gangen, ved oljeutslippsulykker, og strømanlegget ble dimensjonert deretter. Energi fra solceller og brenselcelle. Full fjernovervåkning, inkl. kamera og værstasjon.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

OFFGRID SAUEFJØS PÅ SETER
seter

På Klones seter i Vågå ble det bygget et av norges største sauefjøs (kaldtfjøs), uten nettstrøm tilgjengelig. Det var behov for strøm til frostfrie vanningskar, lys og diverse maskineri.

Power Controls installerte nøkkelferdig system, med solceller, batteribank, invertere og helautomatisk aggregat. Uten aggregatkjøring, har anlegget en kapasitet på 400VAC/3-fas/20kW.

Solcelleanlegget er forberedt for senere utvidelser, da taket har plass til svært stor solcellekapasitet.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

Hardangervidda
LEILIGHETER PÅ HARDANGERVIDDA

Ved Fagerheim, midt på Hardangervidda langs RV7, er det bygget et leilighetskompleks med 9 leiligheter, uten offentlig nettstrøm. Det var allerede installert et strømanlegg der for noen år siden, som fungerte svært dårlig. Etter påfølgende diesel- og vannskader, fikk Power Controls i oppdrag å renovere store deler av strømanlegget.

Power Controls installerte tre nye invertere, som gav hver leilighet nær 3kW effekt, pluss ytterligere 3kW når aggregatet går. Det ble installert full overvåkning av anlegget, samt nytt aggregat. Med stor batteribank og kraftige invertere, ble kostnadene med aggregatkjøring vesentlig redusert.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

museum
BRANNSIKRING AV MUSEUM

På Veøy i Romsdalsfjorden ligger Veøy Prestegard og Middelalderkirke. Stedet driftes av Romsdalsmuseet, og øya er uten offentlig nettstrøm. Museet ønsket å brannsikre de vernede bygningene, og til det måtte det skaffes strøm og kommunikasjon.

Power Controls leverte og installerte på stedet, solceller, batterier, inverter til 230V, og brenselcelle som backup. Anlegget har i flere år vist seg å ha god kapasitet, og flere års autonomitet.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

bottom of page