Strømanlegg for 1-500W kontinuerlig last
De aller fleste offgrid strømforsyningsanlegg for kontinuerlige energibehov i området 1-500W bygger på prinsippet som vist i figuren nedenfor. Avhengig av energibehovet, tilpasser vi solcelleanlegget, batteribanken, backup-systemet (brenselcelle og/eller aggregat), invertere, eventuell vindgenerator osv., både med hensyn på type og dimensjon/ytelse.
Klikk på symbolene/bildene i figuren, for mer informasjon om akkurat den komponenten.
Hva er ditt behov?
Har du 5W kontinuerlig forbruk? 50W? 500W? Mer?
Skal anlegget stå utendørs, eller har du en kabin å sette det inn i? Skal vi levere kabin? Er det mast på stedet?
Det er mange spørsmål som vi trenger informasjon om, for å gi deg et riktig tilbud for akkurat din applikasjon.
Derfor har vi samlet spørsmålene i et eget skjema, som er enkelt å fylle ut. Da er vi igang!
Vennligst fyll ut skjema for Standard-Info, så sender vi deg et uforpliktende tilbud og forslag til teknisk løsning.
Eksempel på strømanlegg Smart Energy Station™ FC3, som kombinerer solceller og brenselcelle, batteribank og omformere, for sikker strømforsyning året rundt. NVE benytter idag mange slike anlegg på ekstremt værharde steder; her for strømforsyning av ras-sikringsutstyr.
Snitt-forbruk: 10-100W.
Hvordan fungerer det?
Alt handler om å generere minst like mye energi som du forbruker. Energien buffres i en batteribank, som vi dimensjonerer slik at den gir tilstrekkelig med energi de dagene det lite eller ingen sol eller vind.
Solceller og/eller vindturbin lader opp batteribanken igjen, på solrike/vindfulle dager. Alt skjer parallelt med at du bruker strøm døgnet rundt.
Skulle batteribanken gå tom, og det skjer gjerne vinterstid, er det helt avgjørende å ha backup, som automatisk starter og lader opp batteribanken, og stopper igjen automatisk når den er full.
Backup kan enten være et aggregat eller en brenselcelle. Begge opererer helautomatisk, med våre styresystemer. De overvåkes også via internett, og gir alarm om noe uforutsett skulle oppstå.
Drivstoff-reservene dimensjoneres slik, at du får en autonomitet som er tilpasset kostnadene ved etterfylling av drivstoff. Er anlegget i nærheten av vei, og det er rimelig å etterfylle, klarer du deg med mindre drivstoff, og anlegget blir rimeligere i innkjøp. Er anlegget høyt til fjells eller langt utenfor allfarvei, og du f.eks. trenger helikopter for å etterfylle drivstoff, trenger du mer drivstoff på stedet. Da blir anlegget rimeligere å drifte. Autonomitet på ett år eller mer, er som regel fullt mulig.
Her ser vi et eksempel på en kritisk telecom-applikasjon for fiskenæringen, der driftssikkerhet og autonomitet er svært høy. Anlegget kan stå flere år uten tilsyn. Energien kommer fra både solceller og vindturbin. Backup er både brenselcelle og aggregat, for full redundans og optimal driftssikkerhet. Alt er skreddersydd, for å få plass i en liten kabin på bare 2x2m. Her er drivstoffkapasiteten også veldig stor, med 240L metanol og 600L diesel. Anlegget er dimensjonert for å håndtere flere hundre watt kontinuerlig forbruk, 24/7. Etter 9 måneders drift, ser vi at sol og vind har dekket 100% av energiforbruket. Forventet autonomitet er 5-8 år.
Skalerbare anlegg
Ingen applikasjoner er like, ser det ut til. Det tar vi som en utfordring. Det er anlegget fra oss som skal tilpasses din applikasjon. Ikke omvendt. Vi bygger anleggene etter spesifikasjoner som vi kommer fram til i samarbeide med kunden.
Eksempler:
-
Batteribanken kan leveres med bly-batterier eller lithium-batterier. Vi velger akkurat det som passer best i din applikasjon.
-
Batteribanken kan være på 5kWt, 50kWt eller 500kWt, eller noe midt imellom. Vi beregner nøye hvor stor den bør være, for god drift og økonomi i anlegget.
-
Solcellene skal være de mest solide som finnes, og med høyest virkningsgrad. Men hvor mange bør du ha? Du får så mange som du trenger og har plass til, hverken mer eller mindre. Vi beregner og anbefaler.
-
Brenselcelle eller aggregat?
Vi forteller deg fordelene og ulempene med begge, og sammen sørger vi for at du gjør det rette valget. Noen velger begge. Det avhenger av hvor kritisk applikasjonen er. Nødnett bruker begge. Vi har lang erfaring med både aggregater og brenselceller, i norske og aktiske værforhold. -
Hvor stor inverter trenger du? Vi leverer invertere fra 200W til 72kW, og beregner akkurat hva du trenger, med sikkerhetsmargin. Vi bruker kun sveitsisk kvalitet i kritiske applikasjoner.
Dette er bare noen eksempler. Vi hjelper deg med design, konstruksjon, tilbud, bygging, test, installasjon, idriftsettelse og dokumentasjon. Anleggene er nøkkel-ferdige.
Se mer info om større anlegg her.
Installasjoner
Se eksempler fra virkeligheten!
Les mer om våre installasjoner her: INSTALLASJONER