top of page

ONGRID - Svalbard Lufthavn (Avinor)

Kunde:

Applikasjon:

Ytelse:

Avinor

Fornybar Energi

>60kWp

Power Controls har mange års erfaring med installasjoner av strømforsyningsanlegg i arktiske strøk, inkludert Svalbard. I skarp konkurranse, fikk Power Controls oppdraget med å prosjektere, levere og installere nett-tilknyttet (ongrid) solcelleanlegg for Avinor, på Svalbard Lufthavn.

Første byggetrinn ble ferdig i 2016, med et solcelleanlegg på taket av terminalbygget, samt et anlegg på veggen, ut mot flystripa (retning syd). Andre byggetrinn ble ferdig i 2017, med en vesentlig utvidelse av solcelleanlegget på syd-veggen av terminalbygget, samt hangar 1.

Anleggets produksjon er over all forventning, i hele sommersesongen. Naturlig nok produseres lite vinterstid, da Longyearbyen ligger bare 100 mil fra Nordpolen (78°N) og har 3 måneder i total mørke. Solcelleanlegget som nå er på >60kWp, er verdens nordligste.

Power Controls jobber nå med flere interessante prosjekter på Svalbard, som også omfatter vindkraft. Siden all nettstrøm i Longyearbyen kommer fra kullkraftverket, bidrar solcelleanlegget til en betydelig reduksjon av Avinor's samlede CO2-utslipp i Norge.

Har du behov for et tilsvarende/lignende strøm-anlegg? Send oss info her:  Skjema for standard-opplysninger

bottom of page