top of page

SUNPOWER

Solceller i absolutte topp-klasse, med unike egenskaper!

SUNPOWER™ koster noe mer enn industristandard solceller, og i forhold til ditt behov, må du selv vurdere om det er verdt prisen. Fordelene med SUNPOWER™ er mange:

Virkningsgrad

Solceller fra SUNPOWER er anerkjent i markedet, for å ha beste virkningsgrad. Dette gir deg anledning til å bygge et solcelleanlegg med mye mer effekt enn med andre typer solceller, innenfor det arealet du har til rådighet. Du får drøyt 20% virkningsgrad med SUNPOWER™, som gir 330W effekt på omtrent samme arealet som andre paneler yter 260W.

Estetikk

SUNPOWER™ har også estetisk veldig flotte paneler, i sort-eloksert ramme, og med svært mørke celler. Det er både vakkert, og bidrar til raskere smelting av is og snø om våren, noe som øker årsproduksjonen av strøm. Power Controls benytter også sort-elokserte feste-systemer, slik at den helhetlige estetikken er ivaretatt.

Det hvite bak-papiret på panelene (små felter mellom cellene) sørger for optimal kjøling av panelene, noe som også bidrar til økt strømproduksjon.

Garanti

SUNPOWER™ gir bedre og lengre garantier for både ytelse og byggekvalitet:

Styrke og soliditet
 

SUNPOWER™ solceller er bygget opp på en helt annen måte enn konvensjonelle solceller: Maxeon Cell™-teknologien med solide kobber-plater bak silisium-wafer'ne, gir et mer solid solcellepanel, som ikke er mottakelige for såkalte micro-cracks, dvs. ørsmå sprekker i silisiumet som kan skyldes tøff transport eller komme over tid fordi panelene utsettes for bevegelser fra vind eller temperaturvariasjoner.

Håndterer delvis skyggelegging
 

SUNPOWER™ solceller oppnår høyere effekt enn konvensjonelle paneler, ved delvis skyggelegging. Det er et kjent problem, at delvis skyggelegging av panelene fører til dramatisk redusert effekt. Typiske årsaker til skyggelegging er f.eks. snø og is, blader (og annet nedfall), nærstående trær og busker, piper og luftehatter, karnapper, takutspring osv. osv.

Se denne informative videoen, som forklarer hvordan SUNPOWER™ håndterer skygger bedre:

Hvorfor skal jeg velge SUNPOWER™ solceller?

 

SUNPOWER™ solceller passer best for deg som:

  • Ønsker mest mulig effekt på et begrenset tilgjengelig areal

  • Ønsker det absolutt mest solide panelet med de beste og lengste garantier

Vi har valgt å lagerføre SUNPOWER™ E20 solceller, som har sort ramme, mørke celler, og vi benytter sorte festesystemer. Hvert solcellepanel yter 330Wp (i snitt).

 

Datablad kan du laste ned her:   

Vi dimensjonerer solcelleanlegget ditt akkurat slik du ønsker det. Ved serie- og paralell-kopling, kan du oppnå nettopp den ytelsen du har behov for. Det er ingen begrensninger, men i praksis så skal naturligvis størrelsen på anlegget stå i et fornuftig forhold til strømforbruk og størrelsen på batteribanken. Ring oss idag, og vi hjelper deg gjerne med dimensjoneringen!

bottom of page